Olen horoskooppimerkiltäni vesimies. Olen syntynyt 5. helmikuuta eli Runebergin päivänä. Vaikka vesimies on ilman merkki, niin se on kuvattu veden kantajaksi, ihmishahmo kantaa vesiruukkua tuoden sen koko ihmiskunnalle. Vesimies on ennakkoluuloton ja luova. Vesi edustaa sitä uutta ja ihmeellistä, jonka vesimies tuo kaikelle kansalle. Vesimiehen alkuperäisessä symbolissa on vesikannua kantava naishahmo.

 

 1336072.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ilma on elementti, josta voidaan tarkastella asioita niiden yläpuolelta, ilmasta käsin. Miksi ihmeessä asiat ovat niin kuin ne ovat? Miksi ihmeessä teen mitä teen? Mistä ihmeestä tuokin ilmeni? Nykyisessä tilanteessani herää kysymys: mitä voin itse tehdä, miten paljon asioiden kehitys riippuu siitä mitä itse teen, ajattelen, asennoidun, puhun tai kirjoitan tilanteestani ja koko elämästäni yleensä. Se merkitsee asioiden erittelyä älyllisesti, selkeästi, rehellisesti ja suoraan, jotta paremmin voisin ymmärtää itseäni ja suhdettani ympäristöön.

 

1336078.jpg

 

Tilanteessa olen vaarassa sortua negatiiviseen ajatteluun. Voin alkaa pelätä menetyksiä ja rahallisia tappioita. Sairaalalaskut ja lääkekulut ovat suuria ja on tultava toimeen vain kelan sairauspäivärahalla huhtikuun jälkeen. Voin menettää työpaikkani, asuntoni ja kaiken irtaimistoni. Missä haahuilisin jos näin pääsisi käymään? Uskon kuitenkin vahvasti, että kaikki järjestyy. Olen tavannut paljon ihmisiä, jotka ovat valmiita antamaan tukea tilanteessani. Tänään ei ole stressiä. Myönteiset asiat ja ihmiset ovat nyt täysin tervetulleita.

 

Buddhalaiset ajavat hiuksensa mennessään luostariin munkeiksi tai nunniksi. Se on pelkistämistä. Sitä elämä näyttää nyt opettavan myös minulle. Voin alkaa poistaa elämästäni kaikkea tarpeetonta konkreettisesti ja symbolisesti. Ajattelustani, puheistani, kirjoituksistani ja myös teoistani on mahdollista poistaa paljon turhaa. Se vapauttaa energian virtaamaan. Suman selvittämisellä ja energiatukoksien poistamisella on suuri vaikutus juuri tähän hetkeen, jossa elämä varsinaisesti ilmenee.

 

Olen joutunut tilanteeseen, jossa tosiasiat on pakko hyväksyä. Nyt loppui haihattelu. Kaikki on muuttumassa. Mikään ei palaa entiselleen. Eikä tarvitsekaan. Jotain uutta on tapahtumassa. Muutoksessa on aina paljon energiaa. Sen energia-aallon alle ei pidä jäädä, vaan voi ohjata venettä sen mukana johonkin uuteen, ennenkokemattomaan ja ihmeelliseen. Nyt on kasvun ja muutoksen aika. Myös tietoisuus voi kehittyä. Friedrich Nietzsche kirjassaan Näin puhui Zarahustra kirjoittaa kolmesta kehityksen tasosta: kamelin, leijonan ja lapsen. Lapsi on kehittynein, koska hän ei ole alistuva eikä kapinoiva, vaan välitön ja aito.

 

1336080.jpg