Minulla oli niin paha flunssa koko viikon, etten saanut tehtyä juuri mitään. Raahauduin Meilahteen keskiviikkoaamuna, mutta lääkäri sanoi, ettei sille voi mitään tehdä. Se kestää viikon, ja sillä siisti. Lauantain vastaisen yön nukuin jo hyvin ja heräsin myöhään paita märkänä. Se merkitsi sitä, että lämpö oli laskenut. Lauataina vein roskat ja kävin kaupassa. Enpä muuta vielä jaksanut. Tänään olen ollut jo ihan kunnossa taas ainakin olosuhteisiin nähden.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ystäväni kertoi teoriasta, jonka mukaan omistaminen lisää yksinäisyyttä ja hän kysyi: "erottaako joka ainut turha esine meitä hiukan toisista ihmisistä?". Ainakin turha roju sitoo energiaa. En osaa muuten vastata. Ja sitä paitsi, ihmisillä on kaikenlaisia vaikeitakin tavoitteita, joita pyritään toteuttamaan. On keksitty kaikenlaisia vaihtoehtoja ja korvikkeita, että päästäisiin mahdollisimman nopeasti tavoitteisiin. Unelmat pitää saada heti toteuttaa, kun sellainen syntyy. Se on mielestäni aika lyhytnäköistä. Ihmisellä pitäisi olla jonkinlainen unelmapankki, jonne on talletettu toteutumistaan odottavia unelmia, joita kehitellään pikkuhiljaa. Ei unelmapankkia pitäisi tyhjentää kerralla. Toteutuneet unelmat menettävät pian suuren merkityksensä ja ne siirtyvät pikkuhiljaa historiaan. Saattaa tulla tunne, etteivät ne merkinnetkään niin paljon kuin etukäteen luultiin. Kärsimätön ihminen saattaa tästä kyynistyä, eikä mikään enää tunnu mistään. Toisaalta ihmisellä on unelmien rinnalla myös uhkakuvia. Lohdullista on, etteivät nekään toteutuessaan aina tunnu niin pahoilta kuin kuviteltiin. Unelmat ja uhkakuvat ovat siinä mielessä samanlaisia. Syvälliset ihmissuhteet ovat osa kipeää todellisuutta. Ne voidaan yrittää korvata hillittömillä unelmien toteuttamispakolla ja uhkakuvien paisuttelemisella ja välttämisellä. Todellinen elämä on rankkaa, ehkä sen kuuluukin olla, ja se pitää ottaa raakana.  

Kohtalaisen hyvin menee, kun paranin flunssastakin eilen. Kuume ei noussut 38 asti, joten ei tarvinnut mennä pikavauhtia sairaalaan. Nyt on aika hyvä fiilis taas. Ja ajattelin siivota tänään jonkun verran.