1783160.jpg

Kävin eilen WeeGee-talossa, Tapiolassa. Ehkä siellä oli vähän liian paljonkin nähtävää kerralla: Viisi museota. Kiersin niissä kaikissa. Sisäänpääsy S-etukortilla 8 euroa. Kannattaa käydä, jos liikkuu Stadissa päin. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Kaupunginmuseossa tutustuin historiaan kivikaudesta nykypäivään. Lelumuseossa Katselin pienoisrautatietä. Tuli mieleen vuosi sitten Tarton matka. Silloin kävimme myös lelumuseossa. Tartossa oli isompi tila, mutta tunnelma oli suunnilleen samanlainen kuin Espoon museossa.

Helinä Rautavaaran museossa tein pikaisen maailmanympärimatkan ja katselin mm. intialaisia mattoja ja Afrikan esineitä. Se tila missä senegalilainen muusikko, Mousse, opetti meille rummutusta joskus v. 2000, oli nyt suljettu. Sinne tehtiin jotakin erikoisnäyttelyä. Mousse oli tullut tutuksi Four Winds – tapahtumissa Kuhmossa ja Inarissa.

Kellomuseo oli myös aika jännä paikka, jäi mieleen vakuutuskello, joka toimi kolikoilla. Sillä tavalla kerättiin pikkuhiljaa vakuutusmaksuja. Sellainen kello meillä oli himassa, kun asuin Railin kanssa. Kolikkohomma ei toiminut eikä se kello muutenkaan käynyt.

Taide oli kuitenkin pääosassa. Emmassa, modernin taiteen museossa, olisi vaan pitänyt olla kauemmin.

Tuollaisessa WeeGee-talossa pitäisi lähes asua viikko ja tehdä opastettuja kierroksia. Voihan tietenkin käydä siellä useamminkin, jos siltä tuntuu.

 

Silmäilin tuossa uutta Espoon työväenopiston Opinto-ohjelmaa. Siellä on minun runo sivulla 217. Aamupäivän kirjallisuuspiirissä näyttää olevan esillä 25.9. Anne Leinosen "Valkeita lankoja". Anne on tuttu. Ensin hän oli mukana Teletopeliuksessa, sitten Hunajapurkissa alkuaikoina. Orivedellä meillä oli myös Teletopelius-tapaaminen. Anne hankki utupalvelimen Hunajapurkin postituslistalle aikaisemman oululaisen sijaan. Anne on onnistunut. Hänestä on tullut kirjailija, taitaa olla kirjailijaliiton jäsenkin nykyään.

 

Paljon on opetusta ja kulttuuria tarjolla taas Espoossa. Täytyy johonkin osallistua, kun ei tänä vuonna ilmeisesti töistäkään tule mitään.

 

Sairaudesta kerron sen verran, että Pet-kuvauksen perusteella, joka tehtiin 22.7. ei ole enää mitään viitteitä akuutista taudista. Hoito on siis mennyt suunnitelmien mukaan. Silti pitää vielä mennä intensiivihoitoon elokuun 21. päivä, tarkoittaa että ole sairaalassa noin neljä viikkoa. Toivottavasti pääsen pian pois aloittamaan opiskeluja.