<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tällaisia kertomuksia olen saanut vastaanottaa, kun kerroin kokeista, joissa oli joutunut käymään viime aikoina.

 

Yli 10 v. sitten eräs toverini tunsi itsensä sairaaksi ja hänen vatsaansa poltti jatkuvasti. Nimitän häntä tässä vaikkapa Villeksi. Ville tutkittiin ja hänellä havaittiin syöpäkasvain vatsassa. Kirurgi avasi Villen vatsan, ja ompeli miltei saman tien kiinni. Kasvain oli niin lähellä haimaa, että sitä ei voitu leikata. Hänelle alettiin antaa jotakin solumyrkkyä. Villeltä lähti hiukset kokonaan päästä ja kaikki hampaat piti poistaa, koska hoitoa ei voitu antaa, jos on elohopeapaikkoja hampaissa.

Ville oli potilaana pitkään paikallisessa Sädesairaalassa. Yhtenä iltana päätimme erään kaverin kanssa lähteä katsomaan Villeä. En tunnistanut kasvoja, jotka pilkistivät peiton reunan yläpuolella. Jos olet joskus nähnyt vainajan, niin Villen olomuoto muistutti jo kuollutta. Nenä nousi kuihtuneista kasvoista piikkinä. Silmistä näki, että mies elää, ja hän jaksoi puhua muutaman heikon sanan.

Lähdimme sairaalasta kaverin kanssa järkyttyneinä. Olimme molemmat vuorenvarmoja, että Ville ei enää sairaalasta koskaan ulos kävele.

Tilanne selvisi myöhemmin. Ville oli ollut 3 viikkoa yli 40 asteen kuumeessa ja sekin vei miehen heikoksi. Solumyrkyt aiheuttivat osaltaan tuon kuumeen. Sairaala oli saanut, Villen kannalta viime hetkellä, jostain Lontoon sairaalasta netin kautta tiedon, että niillä oli ollut Englannissa vastaavanlainen tapaus ja sieltä neuvottiin kokeilemaan jotakin toista lääkettä. Lääkitys vaihdettiin ja Ville alkoi toipua. Hän pääsi aika pian ulos sairaalasta ja hiuksetkin kasvoivat takaisin. Tunnen Villen niin hyvin, että kerran kehtasin ihan suoraan kysyä hänen terveydestään/sairaudestaan.

Hän kertoi, että on jo vuosikausia käynyt kontrolleissa säännöllisesti ja aina tulos on sama: mitään kasvainta ei ole enää jäljellä. Hän on täysin terve mies. Ajoittain hän kuulema epäilee tätä itsekin, varsinkin vatsakivun yllättäessä. Hän vain naurahti, että pakko kai hänen on lopulta uskoa lääkäreitä näin monen kontrollin jälkeen, vaikka omat luulot olisivat mitä tahansa.

Nykylääketiede on ihmeellistä! En varmasti ole nähnyt kenenkään horjuvan niin lähellä kuolemaa kuin Villen tuolloin. Siitä on nyt yli 10 vuotta ja mies jakselee hyvin.