Kyllä kai ihmisen pitäisi tarkastella asioita suhteutettuna vähän suurempiin asioihin. Puhutaan heijastumisen laista: niin alhaalla kuin ylhäälläkin. Myös maapallo on sairas. Ilmastomuutos on sen oire ja sille pitäisi antaa tehokasta hoitoa. Väitetään, kun puhutaan jostain viidestätoistatuhannesta vuodesta, että on tulossa jääkausi. Ilmaston lämpeneminen on lyhytaikaista. Silti se ei ole luonnollista, ja asialle on tehtävä jotain.

Oma tilanteenikin minun pitää ymmärtää laajemmasta näkökulmasta. Ruumis, sielu ja henki pitää olla mukana arviointiprosessissa, että pääsen kohti sitä mikä tukee hyvinvointia ja terveyttä. Kysymys on lopulta arvostelukyvystä. Pitää todellakin herätä. Harhaa ei ole olemassa. Todellisuus on olemassa. Arkipäivän todellisuus on välimuoto, joka on melkein olemassa.

Minun pitää tietää millainen olen ja hyväksyä itseni sellaisena kuin olen, samoin muut ihmiset. Hyvä arvostelukyky lähtee sydämestä. On kuultava ja kuunneltava eniten omaa itseään. Monet asiat mennään sisulla läpi. Kuitenkin pitää osata luovuttaa suosiolla joissakin asioissa. Erottelukyky on yksi tärkeimmistä kyvyistä.

 

 1341109.jpg